top of page

החלוקה לריחות בתעשיית הבשמים

עודכן: 28 בפבר׳

מגוון הריחות בעולם אינסופי. כדי לנסות לעשות סדר במגוון העצום מומחי ריח מתעשיית הבשמים מחלקים את הריחות למשפחות (קטגוריות) לפי המאפיינים שלהם.

4 קטגוריות הריח העיקריות הן:

עצי – woody, פרחוני – floral, רענן  – fresh וענבר (שרף) – amber שלעתים מכונה גם אוריאנטלי – Oriental וכולל גם את המאסק, הווניל ותבלינים נוספים.

הקבוצות האלו מתחלקות לתת קבוצות כמו:

Citrus – הדרים, Green – ירוקים, Herbaceous – עשבוניים, ריחות מן החי – Animal Body Smell, אוקיינוס – Ocean ועוד.

גלגל הריחות ה-fragrance wheel ממחיש את החלוקה בצורה הכי ברורה.

51 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

הלואיזה שאני משתמש בה ברקיחות שלי מגיעה מאזור צפון אפריקה - מרוקו ותוניס. בפירמידת הבשמים היא תו עליון, וזה אומר שהיא מפציעה ראשונה אבל תמיד תהיה בין הראשונים להתנדף ולברוח. הלואיזה מזכירה לי שצריך לד

הילנג ילנג פרח עם ריח עשיר, דומיננטי, קצת מוגזם. לא תמיד פשוט להכיל את כל הכריזמה שלו. מעצם היותו ריח שממוקם כתו אמצעי, מדובר בלב הבושם. לכן חשוב לדייק את השימוש בו. אני אישית לא ממקם אותו כסוליסט, אל

bottom of page