לואיזה, להיות כאן ועכשיו
- EREZ ROZEN
- 18 בספט׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
הלואיזה שאני משתמש בה ברקיחות שלי מגיעה מאזור צפון אפריקה - מרוקו ותוניס.
בפירמידת הבשמים היא תו עליון, וזה אומר שהיא מפציעה ראשונה אבל תמיד תהיה בין הראשונים להתנדף ולברוח.
הלואיזה מזכירה לי שצריך לדעת ליהנות מהעכשיו, למצות את ההווה. להכיר בטוב כשהוא קורה. לזכור שהכל ארעי. לא לקחת שום דבר כמובן מאליו.
מקור הלואיזה ממשפחת הלימון, אבל בשונה מהלימון הריח שלה מעוגל יותר, לא חד. היא מוסיפה תחושה של התרעננות והתחדשות לבשמים, אבל בניגוד לנרולי למשל, לעולם לא תשתלט על הריח ולא תשנה את הסיפור, רק תעשיר ותתבל אותו.




קראתי על הלואיזה וזה ישר זרק אותי לגינה של סבתא. ריחות תמיד עושים לי את זה, זה פשוט קטע. האמת שאני פחות מבינה בבשמים ויותר באוכל חחח, אבל הקטע של זכרונות מריח הוא ממש נכון.
נגיד, מלא זמן חיפשתי אוכל שמרגיש כמו בית, עם הריח הזה של בשר ובצק מתבשל. ניסיתי כמה דברים מהסופר והכל הרגיש תעשייתי כזה. בסוף חברה חפרה לי להזמין מאיזה מקום שנקרא שף בוכארי. לקח לי זמן להשתכנע כי אני די סקפטית לגבי קפואים, אבל עשיתי את הפילמני שלהם וזה אשכרה הריח כמו המטבח של פעם. קצת מבאס שצריך לבשל את זה בעצמי כשאני חוזרת עייפה מהעבודה, אבל וואלה החזיר אותי לילדות ברגע.
בקיצור, ריחות זה באמת עולם שלם שמפעיל אותנו בלי שנשים לב.